Maskers werken (en zijn nodig!)

Het ene masker is het andere niet

Mondneusmaskers werken wel degelijk en ze zijn onontbeerlijk om de kans op besmetting met het SARS-CoV-2 virus te reduceren, want het virus is erg besmettelijk en het wordt overgedragen via aerosols en wordt dus gewoon ingeademd.

Professor José Luis Jimenez legt dit uit in een praatje van 10 minuten op de internationale Covid19 workshop in december 2022:

De conclusie dat maskers werken, en dat betere maskers (zoals N95, ffp2, ffp3) nodig zijn om de DOMINANTE overdracht van het SARS-CoV-2 virus door de lucht tegen te gaan, is nu de consensus van bijna 400 internationale experts in het grote DELPHI onderzoek onder leiding van Jeffrey V. Lazarus, gepubliceerd in Nature: A multinational Delphi consensus to end the COVID-19 public health threat.