Kinderen: Verwachte Stijging van MIS-C en Post-COVID Hersenletsel

Multisysteem-inflammatoir syndroom bij kinderen (MIS-C of PIMS) is een aandoening, waarbij verschillende organen ontstoken kunnen raken, waaronder het hart, de longen, de nieren, de hersenen, de huid, de ogen of, het maag-darmkanaal, verschijnen enkele weken na een pediatrische infectie met SARS-CoV-2, vaak met milde of geen symptomen tijdens de acute fase.

Het aantal gevallen is ongeveer één op een paar duizend infecties, maar vanwege het grote aantal kinderen dat besmet is, zijn er alleen al in de VS al meer dan 5.000 (NL ca 300) kinderen met MIS-C in het ziekenhuis opgenomen, en meer dan 50 (NL ca 3) van hen stierven.

Vanwege de typische vertraging van een paar weken tussen infectie en ziekenhuisopnames, zien we nu pas de eerste tekenen van de effecten van de Omicron-golf op kinderen, en het is NIET MILD.
Frankrijk 22 januari 2022: Ziekenhuis-opnames 0-17-jr

graph showing hospital admissions for 0-17 year olds  in France between Jan 21 and Jan 22

Que sait-on des enfants hospitalisés et admis en réanimation pour Covid-19? (Wat weten we over kinderen die in het ziekenhuis zijn opgenomen en zijn opgenomen op de intensive care vanwege Covid-19?)

We zien deze verontrustende (vroege) rapporten van over de hele wereld, over een snelle stijging van MIS-C, in combinatie met rapporten over een stijging van Post Covid Encephalopathie bij kinderen.

Pandemie Regel 5. Wachten op meer/betere gegevens is FOUT: Handel nu, uit voorzorg!

Zo laat het VK al een zeer sterke stijging van de opnames zien in alle leeftijdscategorieën t/m 14 jaar!

a graph showing the recent developments regarding hospital admissions per age group in the UK
Bron: https://coronavirus.data.gov.uk/

Nederland is wéér te laat. Alle risico’s worden genomen. De zeer beperkte maatregelen worden losgelaten. Feitelijk is dit steeds mis gegaan; bewust negeren van de goede pandemiepraktijk met grote kans op langdurig lijden en dood bij kinderen en ouderen is fout.
Het parlement en anderen zullen de overheid met spoed aansprakelijk moeten houden om nog veel erger te voorkomen.

Als u met anderen wilt samenwerken en pleit voor strategieën om de incidentie van #SARSCoV2 te verminderen/minimaliseren, sluit u dan aan bij @TheWHN en @alleburgers

If you would like to engage with others and advocate for strategies to lower/minimize the incidence of #SARSCoV2, join 
@TheWHN