Korte samenvatting van Omicron: wat nu te doen?

Om uzelf, uw familie, vrienden en collega’s tegen Omicron te beschermen, begint u met de belangrijkste preventieve maatregelen: Vermijd niet-essentiële bijeenkomsten, wanneer u toch ergens heen moet, draag een masker van hoge kwaliteit zoals N95, KN95, KF94, FFP2, dubbel of elastomeer masker, maximale ventilatie en HEPA-zuivering, test op symptomen of mogelijke blootstelling en volg de oorspronkelijke richtlijnen voor isolatie en quarantaine in plaats van de kortere tijdsvereisten op basis van aanname van vaccineffectiviteit, dwz 14 dagen, laat u vaccineren of boosten maar onthoud dat het vaccin enige tijd nodig heeft om goede bescherming te bieden en een verminderde werkzaamheid heeft tegen Omicron, dus dit mag niet de enige maatregel zijn die wordt genomen.
Lees verder