Docent pathologie vertelt studenten de waarheid over Covid19

Lees het betrokken en persoonlijke relaas van een docent pathologie die haar studenten verpleegkunde in 2022 & 2023 de verontrustende waarheid over Covid19 vertelt, tegen de verdrukking van overheid en massamedia in. Zij moet met lede ogen aanzien hoe haar studenten het slachtoffer worden van dit gevaarlijke en razendsnel muterende virus SARS-CoV-2.

Het originele betoog is gepubliceerd in een twitterdraad op 5 november 2022 en 12 november 2023 door Kali49 @kaveri59872487.

Hieronder volgt, met permissie, de Nederlandse vertaling van Hannah Celsius, eerder gepubliceerd op hun website Radio Klotestad. Bedankt Hannah!

Relaas van pathologiedocent over Covid19

Ik geef pathologieles aan studenten verpleegkunde. Sinds het voorjaar van 2020 heb ik elk semester les gegeven over Covid. En elk semester moet ik mijn lezing veranderen om up-to-date te zijn met de nieuwe gegevens.

[2022]
Ik gaf dit semester weer les over Covid en ik vertelde hen dat ze in ieder geval de wetenschap zouden moeten begrijpen. Ik legde uit hoe Covid zich eerst hecht aan ACE2-receptoren in de neus, keel, hart, nieren en darmen. Daarom zie je als eerste een loopneus, keelpijn, myocarditis [ontsteking van de hartspier] en acuut nierfalen. Er zijn niet zoveel ACE2-receptoren in de longen, dus Covid treft de longen later. Daarom zie je een vertraging tussen de initiële infectie en ademhalingssymptomen. Wat nog belangrijker is, ik legde uit dat Covid niet alleen een longziekte is, het is een enorme systemische ontstekingsreactie op het virus. Covid zorgt ook voor een verhoging van het eiwit bradykinine, waardoor stolsels ontstaan.

Op z’n minst zouden ze Covid moeten zien als een enorm ontstekingsproces dat overal verwondingen, littekens en stolsels veroorzaakt. Dat is de reden waarom we zoveel beroertes, myocardinfarten [hartaanvallen], ongewoon leverfalen bij kinderen, darmischemie [onvoldoende bloedstroom met ontsteking tot gevolg] en Long Covid zien.

Het wijst allemaal op chronische ontstekingen. Er is geen immuniteit omdat de varianten steeds veranderen, net als bij de griep. Daarom krijgen we elk jaar griepprikken. We hebben dit gewoon ongebreideld laten gebeuren, dus er blijven een hele reeks Covid-varianten opduiken, waardoor behandelingen minder effectief worden. Het ergste hiervan was toen een leerling zei dat diens ouders Covid hadden gekregen en vroeg hoe hen tegen de complicaties te beschermen. Een andere student kwam tussenbeide en zei dat ze drie keer Covid had en vroeg of zij ook risico liep. Op dat moment werd het mij duidelijk. Ik realiseerde me, dat ik niet veel meer kon zeggen dan zichzelf te beschermen met maskers en vaccinaties, en te proberen niet opnieuw Covid te krijgen. Ik vertelde hen dat als ze Covid hadden, ze een groter risico liepen op langdurige Covid- en andere complicaties. Er was niets aan te doen, behalve zichzelf voortaan te beschermen.

Daarna was het stil.

Een van mijn studenten zei toen, hoe teleurgesteld hij was in de regering en volksgezondheid. Een ander vertelde me dat ze teleurgesteld was in haar professoren en haar school omdat ze niet voorzichtiger waren.

Ik vertelde hen, dat zolang ze de pathologie van de ziekte begrepen, ze zich konden beschermen tegen verkeerde informatie. Ik vertelde hen dat ze hun families en patiënten moesten voorlichten over de wetenschap, niet over de geruchten. Hierdoor voelde ik mij zo verdrietig. Wat hebben we gedaan?

Als ik dit aan studenten verpleegkunde van het eerste semester kan leren, waarom hebben we dit dan niet aan iedereen kunnen leren? Mensen begrijpen de ziekte niet en niemand neemt de moeite om het uit te leggen. Misschien hebben we daarom zo jammerlijk gefaald. We moeten terugkomen op wat we eerder zeiden, en de ziekte uitleggen voordat we beginnen te praten over immuniteitsschuld (een non-issue) en endemiciteit. Mijn leerlingen zijn nog zo jong. Het is hartverscheurend. Trouwens, weet je nog dat ze zeiden dat diarree geen issue was bij Covid? Het is het wel. ACE2-receptoren in de darmen en zo.

Er is mij gevraagd om wat basismateriaal over Covid. Ik heb snel een YouTube-video gemaakt. Vergeef alstublieft alle “umms” erin. Dit is alleen bedoeld als basiskennis voor mensen. Als je het nuttig vindt, deel het dan.

Eén enorm belangrijk ding dat ik moet toevoegen: het krijgen van Covid kan leiden tot auto-immuunziekten. Covid zorgt ervoor dat er auto-antilichamen worden gevormd. Deze auto-antilichamen vallen onze cellen en weefsels aan en veroorzaken veel van de post-Covid-symptomen die we zien, zoals kortademigheid, vermoeidheid en hersenmist. Covid veroorzaakt ook B-cel-(antilichamen)- en T-celafwijkingen en immuunsuppressie [remming van het afweersysteem]. De stijging van RSV en griep die we zien is waarschijnlijk te wijten aan deze immunosuppressie, NIET aan immuniteitsschuld!!

Immuniteitsschuld is een mythe om het feit te verdoezelen dat we, door Covid volop rond te laten gaan, nu auto-immuunziekten en immuundeficiëntie hebben veroorzaakt. Iedereen die Covid heeft opgelopen, loopt risico, niet alleen degenen met ernstige en langdurige Covid.

[2023]
Een jaar later hebben bijna al mijn studenten inmiddels COVID gehad, zo’n 3 of 4 keer, zo niet meer. Niemand draagt maskers, omdat de school de vereiste heeft laten vallen en heeft vastgesteld dat we “post Covid” zijn. Ik draag nog steeds mijn N-95 en ben niet positief getest op COVID.

Ik begin de effecten van Covid en Long Covid bij mijn studenten te zien, en het is hartverscheurend. Studenten beschrijven cognitieve problemen, gebrek aan energie, het opnieuw moeten leren studeren. De aandachtsspanne is korter en er is zoveel ziekte.

Vorige week gaf ik mijn Covid-lezing. Vier of vijf van de 90 studenten waren ziek en een paar waren net over Covid heen. De leerlingen hadden zoveel vragen. Het schokt me hoeveel we hen in de steek hebben gelaten. Eén student vroeg of het echt waar was dat Covid in de lucht zat. Ze zei dat mensen zeiden dat het niet airborne was. Ik vertelde haar en de rest van de klas dat bewezen was dat Covid zich in de lucht bevond en dat alle andere informatie politiek was, geen wetenschap. Ze vertelde me toen over een verpleegster die volhield dat Covid niet in de lucht was en dat we alleen maar chirurgische maskers nodig hebben.

Ik vertelde hen dat dit een enorme mislukking van ons volksgezondheidssysteem was. Ik legde uit hoe Covid door het lichaam reist en waarom we de symptomen zien die we zien. Ik heb ook verteld over de auto-immuunaspecten van Covid, de ‘mysterieuze’ myocarditis en hepatitis die we zien.

Ik legde uit dat Covid enorme stolling, systemische ontstekingen en auto-immuunziekten veroorzaakt. Als ik het heb over risicofactoren voor verschillende ziekten, noem ik Covid vaak. Ze leken bang, maar niet bang genoeg om maskers op te zetten. 🙁

Tijdens de pauze kwam een student naar mij toe en zei dat hij onlangs de diagnose astma had gekregen. Hij begreep pas waarom, toen hij mijn Covid-lezing hoorde. Hij had COVID een paar weken voordat hij de diagnose kreeg.

Na de lezing barstte een van mijn studenten in tranen uit. Ze bedankte me voor de lezing en vertelde me dat ze langdurige Covid-symptomen had en dat ze de informatie waardevol vond. Ze vertelde me dat niemand erover sprak of haar dit allemaal uitlegde. Van binnen kookte ik. Is dit wat onze “gewaardeerde” CDC en NIH hebben veroorzaakt?

Ik voel me soms zo hopeloos. Maar het enige wat ik kan bijdragen is informatie. Dus ik blijf het proberen en ik blijf een masker dragen. Ik kan zeggen dat voor mij eenrichtingsmaskering in een klas van bijna 100 heeft gewerkt.

Ik vroeg de klas of ze de booster hadden gekregen. Slechts een handjevol had dat. We hadden het erover dat een vaccin Covid niet volledig zal voorkomen, maar dat de ziekte niet zo ernstig zal zijn. Ik hoop dat er meer van hen worden gevaccineerd. Ik maak me zorgen over hen allemaal, over ons allemaal. Covid is niet verdwenen, het is gemuteerd in een compleet nieuwe vorm. Maar onze tests en onze behandelingen zijn niet veranderd. Al die Covid-financiering die we hadden kunnen gebruiken om de ventilatie te moderniseren, is verdwenen. We hebben het niet bijgehouden. Vertel het alsjeblieft verder.


Hieronder volgt een pdf van de originele Engelse twitterdraad.

Op grond van onze eigen ervaringen hier kunnen wij, AlleBurgers, alleen maar beamen dat het hier in Nederland precies zo gesteld is als hierboven geschetst, zo niet erger! Uiteraard mutatis mutandis: USA – NL, CDC – RIVM, NIH – GGD, …